уторак, 8. март 2011.

DOMAĆA KOZMETIKA

Å¡minkanje




Dug zimski dan a nama dosadno . Setih se moje torbice sa šminkom pa na princezinu veliku radost stavih je pred nju . Kada nas je obe udesila , slikale smo se da pokažemo tati pa je i to bio deo zabave .

Uvek sam bila ljubitelj kozmetike koje pravim sama , pa vam mogu one uspele recepte preporučiti .



KAKO NAPRAVITI " TRAKU " ZA ČIŠĆENJE PORA ILI MITISERA NA NOSU

 

Vrlo je jednostavno osloboditi se onih groznih tačkica na nosu .

potrebno je

  • 1 kašika bezbojnog mlevenog želatina
  • 1 do 2  kašike mleka
  • vatrostalna posudica ili šerpica za kuvanje na pari
postupak izrade

 1 . dodajte mleko na želatin
2 . pustite da stoji 20 minuta
3 . otopite na pari i namažite na nos



           Pomešajte mleko i želatin u vatrostalnoj posudi i posle deset minuta rehidracije , ubacite u mikrotalasnu pećnicu na 10 sekundi ili otopite na pari .
           Pozovite društvo i svima namažite na nos i bradu dok je tečno četkicom ili prstom ali pazite da se ne opečete i čekajte da se ohladi i stvrdne jedno 15 minuta . Izgleda šašavo  i  miriše kao belance ali deluje .
Ogulite u jednom komadu i uporedite ( bljak ) .


4 . ogulite u komadu kada se stvrdne





KAKO NAPRAVITI JEFTINO BLATO I PILING PROTIV CELULITA OD KAFE

 celult , kafa ,srce ,


potrebno je
  • 2 šolje mlevene kafe
  • 1/2 šolje kristal šećera ili krupne morske soli ( još je bolje sa braon šećerom zbog mirisa i kažu da podmlađuje )
  • 2/3 kašike ulja za masažu , može bebi ulje
  • malo cimeta ako želite
  • 2 vanil šećera isto po želji
postupak izrade

           Pomešamo sve sastojke u posudi i nanesemo na kritične zone i trljamo kružnim pokretima  u kadi naravno , zamotamo se celofanom  i utoplimo starom trenericom pa odgledamo neku emisiju ili film od 60 minuta pa sve to isperemo i namažemo hidrantnim mlekom .
          Kafa je divna za kožu a i za problematične  vene .


KAKO NAPRAVITI  TVRDI  LOSION

potrebno je

iste količine od sledećih sastojaka
  • 85 gr pčelinjeg voska ( ima ga kod pčelara gde kupujem med )
  • 85 gr kakao butera ( našla sam u apoteci  i ima da se naruči preko interneta i košta 400 din 50 gr )
  • 85 gr ulja ( susamovo , kantarionovo , suncokretovo , maslinovo , bebi ulje  i naravno kokosovo )
  • plus 1 kašičica esencijalnog ulja po volji
postupak izrade 

  1. na pari 
Otopimo u šerpici na pari pčelinji vosak . Procedimo kroz najlon čarapu  ili gazu , pa stavimo kakao buter   i ulje. Kada se  otopi skinemo sa ringle . Mešamo  oko 5 minuta da se prohladi pa  dodamo  na kraju esencijalno  ulje .

     2. u mikrotalasnoj

Vosak izrendamo i stavimo u mikrotalasnu rernu na naj jače oko 1,5 do 3 minuta . Dodamo kakao buter i ulje pa vratimo u mikrotalasnu pećnicu na 60  sekundi prvo i promešamo pa vratimo ponovo sve dok sve ne bude otopljeno . Malo prohladimo par minuta pa dodamo esencijalno ulje .

ohlađen tvdi losion u posudi za mafine
Dobili  smo vruću tečnost zlatno žute boje poput meda bilo kojim postupkom . Sipamo u modle ( oprana pet ambalaža od sokova za decu je idealna ili modle za mafine u nekim lepim oblicima , sve što može podneti 200 stepeni  ) i ostavimo da se stvrdne oko 24 časa pre upotrebe .  Skupi se u modli pa se lako vadi . Upakujemo u celofan , foliju ili voštani papir . Koristi se tako što se utrljava na kožu  .Treba paziti  da se čuva daleko od toplote jer se lako topi .



Možete odštampati etikete koje sam vam napravila ako želite !


Vidite na primeru



KAKO NAPRAVITI LABELO


potrebno je 

  • 1 kašika pčelinjeg voska
  • 1 kašika kakao butera
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 kašike meda
postupak izrade




 Istopimo kao i kod losiona u stiku prvo  pcelinji vosak pa  dodamo  kakao buter mešamo par minuta pa tada   ulje  ( jestivo ) i  med na kraju . Sipamo u staru kutijicu od kreme , ili napravimo fišek od alu folije . Može se uvući u špric bez igle i ostaviti sa otvorom prema gore da se hladi . Posle odseći vrh šprica  nožem i higijenski ga ugurati( kao da dajete injekciju ) u stari labelo .


Vidite još jedan način dole ali komplikovaniji 


















Нема коментара:

Постави коментар